6 вида дамски якета, които трябва да имате в гардероба си

Категория: България днес 35

Има шест вида дамски якета, около които можете да изградите визията си както за идващата пролет, така и за напускащата ни зима.

Задължително е обаче в гардероба си да имате няколко вида дамско яке, сред които непременно кожени якета и палто. Те са винаги модерни, подходящи са за работа, разходка в парка и дори вечеря с приятели.

Тренчкот (шлифер)

Тренчкотът е идеалното дамско яке за всеки сезон и точно затова всяка от нас трябва да го има в гардероба си. Шлиферът е създаден преди над 100 години и до днес почти не изменя външния си вид.

Можете да комбинирате тренчкота с различни дънки или панталони, топли боти или кубинки и любим мек пуловер. Не забравяйте и шал или пък стилна брошка, с които да завършите визията си.

Независимо дали сте с рокля, дънки, панталон, или пола, подсигурете се с шлифер заради пролетните дъждове. Спокойно можете да го носите с боти, обувки на висок ток, кубинки, кецове или маратонки.

masha kotliarenko lmwzxfxlj7u unsplash

Дънково яке

Дънковото яке е идеалното решение за всеки ден на работа или с приятели. А вече има и подходящи двулицеви и по-дебели модели за студените дни.

Роклите и полите чудесно се комбинират с дънково яке и кецове, ако ни стане хладно през пролетта или лятото.

Ако пък решим да добавим дънково яке към дънки, тениска и кецове, ще постигнем удобна ежедневна визия.

Пухено яке

Не всеки може да си представи, че дебелото пухено дамско яке може да изглежда стилно, но трябва да го имаме в гардероба си.

Широки дънки с прокъсан ефект, топъл пуловер, кубинки и пухено яке са удобна комбинация за пътуване или разходка. А най-голямото предимство е, че няма да ви бъде студено.

Скини дънките и клиновете с топли боти, ботуши или кецове също са подходящи за комбинация с пухено яке. И това са варианти, които не се предпочитат само от тийнейджърите, но и от дамите.

Пухкаво палто (teddy bear)

Пухкавите палта тип “teddy bear” са топли, удобни, стилни и лесно се вписват и в ежедневната, и в елегантната визия. Комбинират се отлично с рокли, пуловери и дънки.

Най-добрата комбинация е с дълга жилетка или пуловер, ботуши и подходящ цвят шал. Не по-лоши обаче са комбинациите с боти на нисък или висок ток, дори и маратонки.

Късите пухкави палта с качулка са идеални за ежедневна визия с кецове или кубинки.

Дълго палто

Дългото дамско палтое стилно и удобно, подходящо за офиса или за разходка с приятели.

Лесно можете да постигнете елегантна визия с панталон или рокля, обувки или боти на висок ток и дълго палто. За ежедневна визия можете спокойно да комбинирате палтото с кубинки или кецове.

Кожено яке

Всяка жена е имала поне няколко кожени якета. Те са класика, която е заела неизменна част от облеклото ни, също като дънките, тениските и кецовете. Коженото яке допринася за небрежната ни визия, удобно е за пролетните и есенните дни.

Лесно се комбинира с повечето дрехи – дънки с пуловер или блуза, рокля или пола. Спокойно можете да го облечете с кецове, кубинки или боти. Ако пък ви е много студено – просто добавете пухкав елек.

Прочете също