Борисов отсече: Ще защитя Ердоган и Турция пред Брюксел!

Категория: България днес, Международни 433

„Ще помоля колегите в Брюксел да спрат с непрекъснатите нападки срещу Ердоган и Анкара! Брюксел е далече, а ние с Турция имаме обща граница. В момента от турската страна на границата стоят близо четири милиона бежанци, и никакви огради няма да ги спрат, ако започнат да прииждат към нас със стотици хиляди в час. Това Европа вече веднъж го преживя“, заяви премиерът Борисов пред журналисти в Сливен.

„Аз лично няколко пъти съм използван за посредник между Европа и Турция за лица, които, за щастие след това, президентът Ердоган ги е пускал. Не казвам, че лично аз съм бил причината, но съм съдействал“, похвали се Борисов.
„С президента Ердоган имаме ясна уговорка и турските власти стриктно спазват споразумението с България за мигрантите. Така че в момента към България има нулев миграционен натиск. Не виждам никакъв смисъл да строим и да се подготвяме с лагери. Затова и този четвъртък ще защитя Ердоган пред Брюксел“, заяви отривисто Борисов.
„Нито лагери, нито ограда, нито каквито и да е други мерки могат да спрат мигрантите. Айде ако са мъже, иди-дойди, но ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така през оградата ни, какво ще ги правим?“
Skandalno.net припомня, че само преди 3 дни същата тази любима на Борисов Турция, с която така добре си хортувал и се разбирал, нахлу в Северна Сирия, населена предимно с кюрди. И го направи под „благовидното“ оправдание, че искала да предпази границата си от териростични заплахи. Както и да нарича това Анкара, то си е кървава военна интервенция на територията на друга суверенна държава. ЕС порица Ердоган за операцията, главно защото с нея застрашава Европа от нова мигрантска вълна… Но турският президен им отвърна със заплаха и предупреди, че ако не получи подкрепата на Брюксел за действията си, страховете европейски наистина ще се сбъднат – ще пусне мигрантите към континента. И Европа е на път да клекне за пореден път пред Султан Ердоган.
А от яростното застъпничество на Борисов за турския му колега можем да си направил следния извод: Двамата диктатори се разбират чудесно. Още повече че имат и общ бизнес! Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Прочете също