Официално: Слави Трифонов Създава Партия – „Патерица“ на ГЕРБ! Коментарът на Скандално.нет: – актуална информация

Категория: България днес 348

[ad_1]

Съвсем очаквано Слави Трифонов вчера обяви официално онова, което Skandalno.net пише от 3 месеца. Шоуменът създава своя партия. Политическият проект на шоумена ще се казва „Няма такава държава“, а целта ще е да влезе в парламента облече в закони всичките 6 въпроса от въздесъщия референдум.

Всъщност, едно от исканията на Гологлавия шоумен и екипът му вече се превърна в закон, след като ГЕРБ, ДПС, Патриотите и Воля миналия месец гласуваха да се намалят партийните субсидии на 1 лев за глас. Безумно авторитарно решение, което облагодетелства само управляващата тоталитарна партия ГЕРБ… но за сметка на това позволява на всякакви нечисти бизнеси да нахлуят мощно в политическия живот, да подчинят партиите и да редят листите им. Нещо, за което Слави си затрая. Че даже и поздрави премиера Борисов за решението.
За никого не е тайна, че новоучредената партия на Слави ще е патерица на ГЕРБ и бъдещ нейн коалиционен партньор. След като се коалира с всички възможни субекти от политическия спектър у нас, а последните му ортаци – Патриотите със своите нескончаеми скандали и лабилно политическо поведение едва не бутнаха третия му кабинет, Борисов няма друг избор освен да раздели властта с Трифонов по формулата 50 % за теб и 50 % за мен. Коалицията на ГЕРБ с ДПС е повече от ясна, но тя е обречена да стои в сянка. Защото излезе ли ортаклъка между Борисов и Доган на светло, това за ГЕРБ ще е чисто ритуално самоубийство.
Референдумът, иницииран от „Шоуто на Слави“, се проведе още през 2016 г. и беше успешен. Но въпреки това властта и партиите го игнорираха. И каква беше реакцията на Трифонов?! Постоя няколко дена на столче пред парламента в знак на протест… и подви опашка. Защо още тогава Дългия не посмя да направи политическа партия? Ами в собственото си предаване театрално изплака, че вече се страхувал да изкара хората по площадите… защото навремето го направил в подкрепа на българските медици в Либия… Приканил от екрана народа да излезе по улиците и… нещата излезли извън контрол… а това било много опасно!
Слави не е революционер, а момче на олигархията още от времената когато видни спонсори му бяха първо Илия Павлов с „Мултигруп“, а сетне и Сашо Дончев с „Овъргаз“. От „Ку-ку“ и „Каналето“ през „Хъшове“, та до наши дни този човек се скъса да изпълнява платени политически поръчки. И сега няма никакво намерение да прави бунтове, или да вдига протести. А сценарият на бъдещия му политически проект е написан отсега: След театрално зъбене срещу статуквото на ГЕРБ по медиите, Трифонов ще подлъже една дозина балами да го подкрепят… А едва дочакал края на следващите парламентарни избори, ще пристане на Борисов, с когото ще реди следващия кабинет. По формулата 50 на 50, както вече казахме. Така беше с Реформаторите, така беше с пишман – Патриотите… така е и с ДПС.
Друг важен детайл е, че Трифонов не скача директно срещу ГЕРБ и още по- малко срещу Борисов. Всички помним култовото мазно и още по-раболепно интервю на шоумена с премиера отпреди 5 месеци. Интервю, в което Слави не зададе на Борисов нито един неудобен въпрос. И по важното – Борисов допусна гаф, като извади от сакото си листче с данни… от което стана ясно че водещият му е дал въпросите предварително, за да се подготви. Така се прави само когато интервюто е платено.
Още тогава стана ясно, че Борисов и Трифонов са се сдобрили, че пак са се сдушили… че и нещо повече. Дълги години двамата бяха скарани. Враждата избухнала след спор за столична градинка, която шоуменът поискал да застрои, а Борисов, все още кмет, не му я дал. От обида Дългия влезе в ролята на революционер. И начена поредица от сатирични скечове за брутална гавра с Борисов и шайката. Но в навечерието на президентските избори през 2016 г. изведнъж всичко секна. Скечовете срещу ГЕРБ паднаха от ефира на шоуто и бяха заменени с безпрецедентно гротескни атаки срещу Румен Радев, кандидатът на БСП.
А първото интервю на Борисов в „Шоуто“ години след разлъката му с водещия, даде ясно да се разбере, че двамата патологични егоцентрици отново са си партия. От което следва по дефолт, че щом е съумяла да угаси вси пожари и стари вражди между тези два тъй самовлючени субекта, тоз път далаверата трябва да е извънредно голяма.

Въпреки критиките, които отнесе за пародийно беззъбото си интервю, Трифонов се оправда, че … не бил журналист и не му било работа да задава въпроси! Че не е журналист е ясно. Но ако бе мотивиран, както преди, да притисне Борисов, можеше да покани някой опитен опозиционен журналист, да му напише обезкостяващите въпроси. Но не се случи така. А на всички стана ясно, че Борисов и Слави са си пак авери за нов пъклен план.
И на всички стана ясно, че момчето от Учиндол, което превзе града с единственото си умение да разказва вицове, 30 години по-късно си е същото тесногръдо, комплексирано, алчно тарикатче, лишено от какъвто и да е духовен живот и идеали. А личността му е израснала само в посока – патологичен егоцентризъм… до лудост! Момчето може да е напуснало селото, но селото него – не! Същото се отнася и за Борисов. Skandalno.net
Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

 

[ad_2]

Публикувано и на http://skandalno.net/%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80-182891/

Прочете също